vrijdag 12 januari 2018

Toscana, Villa Il Poggiale.

Reizen

Deel dit bericht op:

Ons verslag

Postzegels uit allerlei landen! Postzegels uit allerlei landen!

Hoe Italiaans kan het worden… Landen op Amerigo Vespucci Airport, Alfa Romeo oppikken en richting San Casciano scheuren. Enkel de regen speelt dit scenario niet mee. Prachtig glooiend landschap en we zijn absoluut alleen op de baan.

De oprijlaan naar de villa is heerlijk. Dit adres bevindt zich op acceptabele afstand tot Firenze, San Gimignano, Sienna en het Gallo Nero Chianti gebied.
De villa heeft een heerlijk oud interieur en prachtige kamers onder dak. Krakend parket en een schitterende honesty bar in de bibliotheek . In het restaurant worden we verwend door Henri Salvador die ons de plaatselijke delicatessen aanprijst en in de gangen houden de portretten je nauw in het oog.

Eerste stop is Greve in Chianti, toegangspoort voor het gebied. Voor de gelegenheid is er een kabel gespannen vanuit de toren om paaseieren te lanceren, maar veel interessanter is de wijnautomaat op de markt. Absolute topwijnen per glas te tappen. We komen hier later op de week zeker terug…

Ook Radda is zo gezellig, In La Cantina di Colle Bereto proef je de Riserva van het huis met waanzinnig lekkere burrata . In La Botte di Bacco waren we eerder met onze baby ( toen amper een jaar oud ), maar nu spijtig genoeg volzet… Op de terugweg blijkt in Castellina de Tenuta di Ricavo te koop ?! Ook daar hebben we enorme fijne herinneringen aan onze eerste reis met drie.

Ondertussen stormt het boven de villa. Alles kraakt en we moeten noodgedwongen onderduiken met een goed boek. Voor het eerst Agretti gegeten. Damn good greens 

Een pen
Een goede kijk op het leven vereist een goed zicht!
"Everything about Florence seems to be colored with a mild violet, like diluted wine." Henry James
Paspoorten Paspoorten Paspoorten Paspoorten

Gelukkig breekt de hemel open voor ons bezoek aan Firenze ! We hebben afspraak met Sofie van stadsgidsfirenze.com . Al fietsend onthult deze geweldige madam alle geheimen van de stad , de architectuur en de inwoners. De Medici, Arnolfo di Cambio, Brunelleschi… Na de lunch hebben we afspraak met kunsthistorica Norie in het Uffizi. We walsen erdoor en ze toont ons de meest ongewone werken die allemaal interlinked zijn. Zeer straf !

San Gimignano ( Manhattan van Toscana ) bezoeken we in de sneeuw en het is zoeken naar een plaats om op te warmen. Het zicht op de vallei is des te mooier !

Sofie heeft nog iets anders in petto: twee knalrode 125 cc Vespa’s die we niet meer afgeven. De Alfa blijft staan. Laura doet haar eerste meters bergop naar Lamole boven Greve en is onmiddellijk verkocht. Nog zeer voorzichtig en traag de berg op, maar de basis werd daar gelegd.
Wat een uitzicht vanop het terras van ristorante Lamole ! Verse pasta, schitterende sauzen en wijn maken het bezoek helemaal af.
Die avond raadt het hotel ons Cinque di Vino aan in het dorp van San Casciano.

Een tas koffie voor in de ochtend!

Nog een extra Vespa dag ! Nu naar Radda mét zon. De beloning is kippenlever met pecorino op het marktplein…
We rijden door Montefioralle buiten Greve en dit is wellicht het meest fotogenieke dorp van de streek.

Als kriek op de taart bezoeken we Fattoria La Vialla in San Castiglio di Fibocchi.
Hier worden uitsluitend bio-producten afgeleverd van absolute topkwaliteit. Als je de website bezoekt wordt je onmiddellijk gelukkig, maar als je daar de rondleiding en lunch meemaakt ben je extatisch. Nicole uit Deurne, is één van de sympathieke medewerksters die ons hartelijk ontvangt.

Geen vertrek uit Toscanië zonder bezoek aan Farmacia Santa Maria Novella in Firenze om adembenemende melograno zeep of huisparfums mee te nemen.

Ciao amici !

Een kompas om de web niet te verliezen
Verrekijker

Onze galerij

Nuttige links